Minimize
Untitled Document
Phone: (888) 551-6343 Fax: (678) 495-1302
Click Here to View Our Jobs

Centrics Group  >  Career Center  >  Sample Interview Questions  >  Cisco Interview Questions

Cisco Interview Questions

Cisco Interview Questions

Common Cisco Questions and Answers

1) What is Recovery Testing 
Ans: In software testing, recovery testing is the activity of testing how well the software is able to recover from crashes, hardware failures and other similar problems. 

2) Which layer is responsible for determining if sufficient resources for the intended communication exists? 

* Application
* Network
* Session
* Presentation
* Transport

Ans:The Application layer of the OSI model is where users communicate to the computer. The Application layer is responsible for identifying and establishing the availability of the intended communication partner and determining if sufficient resources for the intended communication exist. 

3) What are the 2 functions of the Data Link Mac layer? 

* Handles access to shared media
* Manages protocol access to the physical network medium
* Provides SAPs for higher level protocols
* Allows multiple devices to uniquely identify one another on the data link layer

Ans: Handles access to shared media and Allows multiple devices to uniquely identify one another on the data link layer 

4) Describe End to End network services: (Choose all that apply) 

* Best Route selection
* Accomplished Segment by Segment, each segment is autonomous
* Flow Control & Data Integrity
* Best efforts packet delivery

Ans: Accomplished Segment by Segment, each segment is autonomous and Flow Control & Data Integrity (Not sure! Double check!) 

5) Which of the following provide correct information about a protocol at the transport layer of the OSI model? 

* UDP - Provides Connectionless datagrams service
* TCP - Provides Connection Oriented Services
* SMTP - Provides Mail Exchange
* IP - Route determination
* FTP - Transfers of Files

 Ans: UDP - Provides Connectionless datagrams service and TCP - Provides Connection Oriented Services 

6) Which layer is responsible for providing mechanisms for multiplexing upper-layer application, session establishment, and tear down of virtual circuits? 

* Session
* Network
* Physical
* Transport
* Application
* Presentation

Ans: Transport Layer 

7) Which of the following are logged when IP access list logging is enabled? 

* source address
* protocol
* source port
* destination address
* access list number
* destination port

8) What is the default CDP holdtime in seconds for Cisco routers? 

* 30 seconds
* 180 seconds
* 90 seconds
* 60 seconds 

Ans: 180 Seconds 

9) Which two of the following protocols are used at the Transport layer? 

* ARP
* UDP
* ICMP
* RARP
* TCP
* BootP

Ans: TCP and UDP 

10) Choose three reasons why the networking industry uses a layered model: 
A* It facilitates systematic troubleshooting
B* It allows changes in one layer to occur without changing other layers
C* It allows changes to occur in all layers when changing one protocol
D* It clarifies how to do it rather than what general function to be done
E* It clarifies what general function is to be done rather than how to do it

Ans: A, B, and E 

11) Which layer is responsible for identifying and establishing the availability of the intended communication partner? 

* Application
* Presentation
* Transport
* Session
* Network

Ans: Application 

12) What is TACACS? Radius? 

Ans: Terminal Access Controller Access-Control System (TACACS) is a remote authentication protocol that is used to communicate with an authentication server commonly used in UNIX networks. TACACS allows a remote access server to communicate with an authentication server in order to determine if the user has access to the network. 

RADIUS: Remote Authentication Dial In User Service (RADIUS) is an AAA (authentication, authorization, and accounting) protocol for controlling access to network resources. RADIUS is commonly used by ISPs and corporations managing access to Internet or internal networks across an array of access technologies including modem, DSL, wireless and VPNs. 

13) What is flow or netflow? 

Ans: NetFlow is an open but proprietary network protocol developed by Cisco Systems to run on Cisco IOS-enabled equipment for collecting IP traffic information. 

14) What is SPAN or RSPAN? 

Ans: Switched Port Analyzer. Remote Switched Port Analyzer. You can monitor traffic flowing to a port from another port. 

15) What is VMPS? 

Ans: The VLAN Membership Policy Server ( VMPS ) makes it possible to use a client/server architecture to manage dynamic VLAN based on the MAC addresses. When someone connects to a port, the client switch connects it to server VMPS to know if this MAC address can be connected to this port.

Latest Tweets

Follow us @centricsgroup
Twitter Updates
Loyalty Program

Loyalty Program

At the Centrics Group, our IT staffing solutions are guaranteed to earn your long-term business; we want you to be satisfied.

More  

Referral Program

Referral Program

Earn money for referring candidates to The Centrics Group. This IT recruiting cash is yours when they're hired!


More  

Email Signup

Email Signup

Subscribe to our email newsletter to receive updates on the latest IT job opportunities straight to your inbox!

Blog

Blog

Stay up-to-date on the current trends and topics in IT recruiting and IT staffing solutions, written by our IT recruiters.

More  

Copyright (c) 2017 Centrics Group > Privacy Policy > Terms of Use > Employee Login

Text/HTML

Minimize

Text/HTML

Minimize
The Centrics Group
Web Design by AtlantaSky.